מתכון – לחמניות עם גבינה ושום

    השף משה גולדיס - בית ישראל No Comments on מתכון – לחמניות עם גבינה ושום
    17:55
    05.05.24
    צבי טסלר No Comments on יותר מעשור אחרי ההחלטה: תצא לדרך הקמת בית חולים חדש בנגב

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רכיבים לבצק:

    • 2 וחצי כוסות קמח
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • כפית מלח
    • 3 כפות שמן
    • 1/2 חב' חמאה חתוכה לקוביות
    • 1/2 כוס חלב קר
    • 2 ביצים
    • כוס מלאה עם גבינה צהובה מגורדת

     

     

    רכיבים לציפוי:

    • חב' חמאה 100 גרם
    • כף שום כתוש
    • כפית אורגנו יבש
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

    אופן ההכנה:

    1. להכניס למג'מיקס או למיקסר את הקמח, האבקת אפיה והמלח ולערבל
    2. להוסיף את השמן, החמאה, ולהמשיך לערבל עוד
    3. לערבב את החלב והביצים בקערה נפרדת ולהוסיף לעיסה
    4. להוסיף את הגבינה הצהובה, ולערבל עד שמתקבל בצק רך
    5. לגלגל את הבצק לכדור, לעטוף עם ניילון ולהשהות במקרר כחצי שעה
    6. להניח את הבצק על משטח מקומח, ולעבד בידיים דקה שתיים
    7. לרדד למרובע בעובי 2 סמ', את המרובע לחלק ל-22 מרובעים קטנים
    8. לסדר על תבנית עם נייר אפיה.

     

     

    ציפוי:

    1. להמיס את החמאה ולהוסיף את שאר החומרים, ולערבב
    2. לאחר מכן בכל מרובע בצק לעשות חריץ ולפתוח אותו קצת כך שיהיה מעין תעלה
    3. למלא כל תעלה בכפית אחת מהציפוי
    4. בנוסף למרוח בציפוי את כל מרובעי הבצק.
    5. לאפות בתנור חם על 200 מעלות, במשך כ 12-14 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב, להגיש במצב פושר, אם זה חג אפשר לחממם על הפלטה.


    0 תגובות